Израелското списание Джерузалем рипорт“  обяви днес, че се е разделило

...
Израелското списание Джерузалем рипорт“  обяви днес, че се е разделило
Коментари Харесай

Израелски карикатурист уволнен, след като изобрази премиера като прасе

Израелското списание „ Джерузалем доклад “  разгласи през днешния ден, че се е разделило с карикатурист, който изобразил като премиера Бенямин Нетаняху като едно от прасетата във „ Фермата на животните “ на Джордж Оруел, съобщи Българска телеграфна агенция.

По мотив приемането на противоречивия закон за националната страна депутатът Орен Хазан, член на ръководещата партия „ Ликуд “, качи в интернет фотография, на която се вижда по какъв начин си прави селфи с Нетаняху и други депутати.

В подигравка, оповестена от англоезичното списание, част от медийната група  „ Джерузалем пост “, карикатуристът Ави Кац употребява фотографията, с цел да изобрази държавниците като свине. Тя е съпроводена от цитата от книгата „ Фермата на животните “ на Джордж Оруел: „ Всички животни са равни, само че някои са по-равни от другите “.

Карикатурата провокира отвращение измежду някои читатели в Израел, където прасетата се считат за мръсни животни и яденето им е неразрешено от юдаизма.

 Списанието заяви в официално съобщение, че основният редактор е взел решение да не разгласява повече карикатурите на Кац.

Приетият на 18 юли от Кнесета закон дефинира Израел като „ национална страна на еврейския народ “. Той провокира обвинявания в „ расизъм “ от арабското малцинство в Израел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР